Eerste Ouderkracht voor ‘t Kind bijeenkomst Regio NH.

Vandaag was het dan zover. Samen met Yvonne Truijens de eerste regionale bijeenkomst van ouderkracht voor ‘t kind georganiseerd. Met een opkomst van 30 personen werd het een goed bezochte bijeenkomst.

Na een kleine inleiding was de aftrap door Katinka Slump gedaan met een mooie presentatie IMG_20150611_191824waar het een en ander werd uitgelegd aan de ouders. (Precies bijna 30 minuten). Hoe zit het met wetten in elkaar en met welke partijen heb je in en buiten school mee te maken.

Ikzelf heb een kleine presentatie gegeven over wie, volgens de wet, een oplossing moet zoeken voor Passend Onderwijs. Dat zijn de ouders, scholen en SWV. Door kleine vragen te stellen en het enthousiasme van alle deelnemers, werden er vele verhalen uitgewisseld met ervaringen. Niet alleen negatieve ervaringen zijn er, maar ook positieve ervaringen. Dat zien en horen we graag, zodat we deze ideeen zelf kunnen meenemen naar de steden waar het nog niet zo goed geregeld is.

CHPwCDNUMAAvReBSamen staan we sterk. Help Ouderkracht voor ‘t kind mee en deel uw ervaringen. Niet alleen ervaringen van ouders horen we graag, maar ook met de “proffesionals“. Leerplichtambtenaren, onderwijsconsulenten, SWV, MR, OPR, leerkrachten, Zorgcoordinatoren, IB’ers etc etc.

 

Dit kan dmv het emailadres : nh@ovtk.nl 

Na de zomervakantie komt er weer een regiobijeenkomst. Hou de website : ouderkrachtvoortkind.nl goed in de gaten. 🙂

De link voor de presentatie die door mij is gehouden. De presentatie van Katinka Slump heb ik niet.

Presentatie 11 Juni 2015

 

 

Leave a Reply