Na de Zembla uitzending…

Op 22 april 2015 heeft Zembla een uitzending uitgezonden over thuiszitters.
http://zembla.vara.nl/seizoenen/2015/afleveringen/22-04-2015

In deze uitzending zat ik ook samen met mijn zoon! We zijn al langer dan een jaar bezig om geschikt passend onderwijs te zoeken voor hem, echter nog steeds zonder resultaat.
Na de uitzending van Zembla hebben we veel reacties mogen ontvangen en veel personen waren ook wel geschokt hoe bestuurders met deze problemen omgaan. Scholen en bestuurders hebben ook altijd vakantie als de school vakantie heeft en alles ligt dan stil… Behalve bij een ouder die 24/7 met een autistische zoon zit.

Les geven aan 3 thuiszitters

Les geven aan 3 thuiszitters

Momenteel zijn we al een paar weken verder en om eerlijk te zijn kan ik helaas niet merken dat de juiste key-personen nu wel acties uitzetten om te zorgen voor een goed verloop. Er wordt nu wel 2 uur per dag prive les gegeven aan mijn zoon, maar dat is niet het gewenste resultaat. Doel is dat hij in 2016 een compleet VMBO-TL diploma kan behalen op wat voor manier dan ook. SWV gaat er nog vanuit dat mijn zoon heel gemakkelijk naar een VMBO School kan gaan, maar dat gaat echt niet. (Inmiddels al meerdere rapportages van verschillende instanties gekregen.) Dus dan maar volgens schooljaar constant priveles krijgen ?

Ouders, de school en het samenwerkingsverband moeten te samen komen tot een oplossing. Lukt dat niet, dan kan er altijd een onderwijsconsulent of gedragswerk worden ingeschakeld, maar nog steeds zijn de school en SWV verantwoordelijk. “Dan verschillen wij van mening” wordt er vaak door bestuurders gezegd en daarna gooien ze de bal ver weg in de hoop dat niemand het weer oppakt. Veel personen willen echt wel helpen, maar als diegene die het geld heeft anders beslist, dan kom je weer niet verder.

Een alleenstaande vader vecht voor zijn kinderen en blijft gewoon doorgaan, hoeveel energie het ook vergt!

Mocht je meer willen weten of vragen voor me hebben, dan ben je van harte welkom op 11 juni in Heerhugowaard bij een bijeenkomst van Ouderkracht voor ‘t kind. http://www.ouderkrachtvoortkind.nl/2015/04/eerste-bijeenkomst-ouderkracht-voor-t-kind-regio-noord-holland/

Joost van der Made zal dan een van de hosts en sprekers zijn.

Leave a Reply